Uitproberen transportmogelijkheden

Hoe we de knuffels in oktober naar Nepal moeten krijgen, gaat al van het begin van het project af aan door ons hoofd. Aangezien de beestjes per stuk maar ca. 100 gram wegen, leek het ons nooit een punt om ze gewoon in onze bagage te vervoeren, maar naar mate er hier meer knuffels binnen kwamen, werd duidelijk dat ze meer ruimte dan gewicht innemen. Ondertussen hebben we de oplossing hiervoor in huis met dank aan Vacuumzakken.nl. Gisteren hebben we een eerste test gedaan met 25 knuffels in één zak. Met de stofzuiger word deze leeg gezogen. Het was wel een heel eng gezicht om de knuffels ineens zo te zien vervormen. We maken hier in de productiekamer toch echt veel mee met zo’n knuffel: Eerst kiezen we de stoffen uit en beschrijven welke stof voor welk onderdeel van de knuffel gebruikt moet worden. Daarmee krijgen we per knuffel al een bepaald gevoel voor zo’n beestje. Als de stoffen geknipt weer bij ons binnen komen, kiezen we er gezichtjes bij uit, waardoor er al een beetje een karakter tevoorschijn komt. En als ze tenslotte volledig in elkaar gezet weer binnen komen, krijgen ze nog een naam ook. Daarmee worden het een beetje onze kindjes.

En dan zie je ineens alle lucht uit hun lijfjes gezogen worden – dat zag er toch een beetje akelig uit 😉

Knuffels vacuüm zuigen-Peace by Melvin

Maar ondertussen weten we ook: Zodra de zak weer open gaat, is er niets meer aan de hand. Dan zijn ze weer volledig hersteld! Dus met het transport gaat het helemaal goed komen. Vier zakken per koffer en alle knuffels zijn in Nepal. Of er dan ook nog een beetje kleding voor ons in de koffers past, zullen we nog moeten uitproberen. Word vervolgd …

Schrijf een reactie