Peace by Melvin - Hoe krijgen de knuffels hun naam

Hoe komen de knuffels aan hun namen?

Ondertussen zijn al bijna 200 knuffels gereed en steeds nog blijft Melvin elke knuffel die binnenkomt een eigen naam geven! Hoe gaat dit dan in zijn werk? Waar haalt Melvin de inspiratie vandaan? Hier een klein kijkje in de keuken van de naamgeving door de ogen van mama:

Al gelijk in het begin zei Melvin dat hij elke knuffel van het project een naam wilde geven. Dat heb ik toen afgehouden, vooral ook om een klein beetje de afstand te kunnen bewaren met de knuffels, die uiteindelijk allemaal uit huis zullen gaan. Elke werkbon heeft een nummer, waardoor de overzicht over het productieproces van elk beestje gewaarborgd kan blijven. Maar zodra de eerste knuffels hier binnen kwamen, waren ze al zo vaak door onze handen gegaan, dat een nummer niet voldeed. Elke stoffen-combinatie met zorg uitgekozen, elk gezichtje met liefde daarbij gezocht – elke knuffel die hier weer binnenkwam had een eigen character gekregen, vaak vergezeld met een verhaaltje behorend aan de helpers die hieraan hadden meegewerkt. Dus de knoop was snel doorgehakt: Elke knuffel heeft toch een naam nodig. Dolenthousiast ging Melvin gelijk aan het werk. En het viel gelijk op: Elke knuffel kreeg een naam, gebaseerd op zijn uiterlijk. Blacky, Stippie, Bloempje … Ik probeerde voorzichtig in te grijpen. Er zullen nog wel heel veel meer knuffels komen, die iets van bloemen in hun stof hebben. Maar Melvin wuifde dit weg – dat was zorg voor later. En zo hebben we ondertussen een Bloem, een Bloemenbos, een Bloementuin, een Blingbling Bloem en Voelbloem en – de nieuwste creatie – een Bloemstreepoog.

Peace by Melvin

Maar ondertussen begint zelfs Melvin het soms lastig te vinden om nog nieuwe dingen op het uiterlijk te vinden. Dus hebben we maar een boekje uit de kast gehaald met 1.000 kattennamen. En nu komen er ook namen als Popcorn, Hobbit en Kater voor. En de gekste tot nu toe? In mijn ogen dan: “Dames-en-heren-appels-en-peren”. Het is maar goed, dat de Nepalese kinderen hun knuffels eigen namen mogen geven! De komende dagen zullen we foto’s van alle knuffels die al gereed zijn online zetten. En dan kunnen jullie niet alleen van alle prachtige beestjes genieten, maar ook van alle creatieve, ludieke en gekke namen …

Comments (4)

 • Wij zijn erg benieuwd naar de 200 knuffels en hun namen!

  Beantwoorden
  • Haha, jullie knuffels hebben ook … zegen we maar … buitengewone namen gekregen 😉

   Beantwoorden
 • Melvin en jij ook, Isabel, halen je heel wat extra werk op de hals met die namen, maar het is wel heel leuk ! Ook naar de maaksters toe. En het vacuúm verpakken van de knuffels is een uitstekend idee! Heel veel succes gewenst met de laatste 100!
  Groetjes,
  Jeannette

  Beantwoorden
  • Groetjes terug Jeannette

   Beantwoorden

Schrijf een reactie