Over het Project

In april 2016 kwam Melvin met het idee: “Ik ga een knuffel ontwerpen voor kinderen in rampgebieden”. Voor Melvin is zijn geboorteknuffel ‘ezel’ van onschatbare waarde – als hij dus op tv beelden van kinderen ziet die alles zijn kwijt geraakt, raakt hij daar heel geëmotioneerd van. In zijn eerste project heeft Melvin materiaal en helpers verzamelt om 350 zelfontworpen knuffels te produceren. Klik hier om alle geproduceerde knuffels te zien. Deze heeft hij in de herfst van 2016 uitgedeeld aan kinderen in Nepal, die getroffenen waren door de aardbeving. Kijk hier voor een verslag van deze bijzondere reis. In zijn tweede project heeft hij voor kinderen in Syrië knuffels en hulpgoederen verzameld, die door de Stichting Hand in Hand voor Syrië verscheept werden.

Als derde project heeft Melvin in 2017/2018 een knuffel-naai-wedstrijd georganiseerd. Hiervoor konden enthousiaste mensen een eigen knuffel ontwerpen en produceren. De knuffels werden via Peace by Melvin verkocht en de makers konden daarvoor fantastische prijzen winnen. Klik hier om alle knuffels te zien die voor de knuffel-naai-wedstrijd geproduceerd werden.
Omdat de moeder van Melvins vriendin uit Indonesië komt en hem de intense armoede in delen van het land bijzonder raakt, ging de opbrengst van 5.000 euro deze keer naar het Indonesische eiland Flores. Bij het kindercentrum Maria Stella Maris heeft hij van een deel van het bedrag een speeltuin gerealiseerd en de rest van de opbrengst ging aan de renovatie van het meisjesinternaat St. Theresia. Melvin heeft het geld persoonlijk overhandigt. Kijk hier voor een verslag van de reis naar Flores.

Na een kleine pauze om zich op de overgang naar de middelbare school te richten is Melvin nu toe aan zijn 4e project. Als tipje van de sluier willen we alvast verklappen dat hij zich deze keer volledig op kinderen in Nederland richt, die een extra steuntje nodig hebben. Binnenkort zullen we stukje bij beetje meer loslaten over dit complexe project met meerdere hele toffe onderdelen. Like zijn Facebook-pagina om op de hoogte te blijven van de plannen.